In 1960 richtte de familie Vermandere een werkplaats op, waar onder meer de ploegen van boerderijen uit de buurt hersteld werden.

Toen op een bepaald ogenblik een plaatselijk klooster op zoek was naar een dampkap, deden ze hiervoor beroep op de ambacht van de familie Vermandere, en werd de oorsprong gelegd van de belangrijkste bedrijfstak, namelijk de productie van maatwerk dampkappen.

In 1995, toen geen verdere uitbreidingen meer mogelijk waren op de bestaande site in Heule verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in Gullegem. Intussen kwamen naast de dampkappen, ook de productie van inox maatwerkmeubels en vloergoten erbij in het gamma.

Na drie generaties Vermandere aan het roer, namen op 1 januari 2019, Karel Lafosse en Benjamin Vandorpe het bedrijf over. Ze voegden het samen met hun andere bedrijf Lafosse, dat in 1979 door de vader van Karel, Paul Lafosse opgericht werd en zich specialiseert in het ontwerp en de realisatie van professionele keukens. Bekijk enkele van de realisaties op www.lafosse.be 

In 2020 werd gestart met de productie van hoogwaardige desinfectiezuilen onder de naam HandsHero, om de internationale ambities te benadrukken.

Bezoek onze hoofdwebsite over op maat gemaakte inox dampkappen, meubelen en vloergoten www.vermandere.be